VyřešenoKrusader-Nefunkční a neuložitelná klávesová zkratka.

Přidat nové téma   Zaslat odpověď    Obsah fóra csGLUG - gentoo.cz -> Desktopová prostředí
Autor Zpráva
sousedik

PříspěvekZaslal: 19.1.2010 0:26    Předmět: VyřešenoKrusader-Nefunkční a neuložitelná klávesová zkratka. Citovat

Zdravím. Přešel jsem na KDE 4. Myslím však, že i v KDE 3.5 jsem měl Krusader 2 (tentýž). Nefunguje mi klávesová zkratka pro Vlastnosti. Nadefinovaná po instalaci je. Nefunguje. Pokud nadefinuji vlastní, Alt+Enter, pak do vypnutí Krusaderu funguje. Po novém spuštění Krusaderu jsou změny v nastavení klávesových zkratek ztraceny. Nekoliduje to se stejnou kombinací, kterou bych zadal jinde. Prostě záhada. Vlastnosti velmi často používám, takže mi to velmi schází.
Neuloží se mi žádná změna klávesových zkratek. Jak to udělat? Co mohu mít špatně?

Naposledy upravil sousedik dne 20.1.2010 1:59, celkově upraveno 1 krát.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Zobrazit autorovy WWW stránky
K1LL3R

PříspěvekZaslal: 19.1.2010 11:35    Předmět: Přístupová práva? Citovat

Napadají mě přístupová práva. Soubor s nastavením je v ~/.kde4/share/config/krusaderrc . Koukni jestli máš právo zápisu. Přápadně
kód:
rm ~/.kde4/share/config/krusaderrc
(smaže nastavení krusaderu) a nastav si celý krusader znovu.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
sousedik

PříspěvekZaslal: 20.1.2010 1:58    Předmět: Krusader 2 - Klávesové zkratky fungují a ukládají se. Citovat

Díky za snahu.
Přístupová práva byla v pořádku. Výmaz nepomohl. Po nahlédnutí se mi nezdálo, že by v něm byly uloženy klávesové zkratky. Hledal jsem dál a našel.
Tato nastavení ukládá do souboru/ů v adresáři: ~/.kde4/share/apps/krusader . I zde jsem měl přístupová práva v pořádku. Dokonce v těch souborech bylo ty provedené změny vidět. Jakoby změnili strukturu konfiguračního souboru.
Po výmazu adresáře lze nastavit a ukládá.

Ta domněnka o shodné verzi byla špatná. Předchozí verze byla krusader-1.90.0-r1. Nynější je krusader-2.0.0. Nejspíše to vzniklo při přechodu na novou verzi, když jsem zachoval nastavení. Já jsem použil do 4 vše z 3.5, dle návodu.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Zobrazit autorovy WWW stránky
Zobrazit příspěvky z předchozích:    Zobrazit předchozí téma : Zobrazit následující téma  
Přidat nové téma   Zaslat odpověď    Obsah fóra csGLUG - gentoo.cz -> Desktopová prostředí Časy uváděny v GMT + 2 hodiny
Strana 1 z 1

Přejdi na: