| Autor |
Zpráva |
sousedik
|
Zaslal: 19.1.2010 0:26 Předmět: VyřešenoKrusader-Nefunkční a neuložitelná klávesová zkratka. |
|
|
Zdravím. Přešel jsem na KDE 4. Myslím však, že i v KDE 3.5 jsem měl Krusader 2 (tentýž). Nefunguje mi klávesová zkratka pro Vlastnosti. Nadefinovaná po instalaci je. Nefunguje. Pokud nadefinuji vlastní, Alt+Enter, pak do vypnutí Krusaderu funguje. Po novém spuštění Krusaderu jsou změny v nastavení klávesových zkratek ztraceny. Nekoliduje to se stejnou kombinací, kterou bych zadal jinde. Prostě záhada. Vlastnosti velmi často používám, takže mi to velmi schází.
Neuloží se mi žádná změna klávesových zkratek. Jak to udělat? Co mohu mít špatně?
Naposledy upravil sousedik dne 20.1.2010 1:59, celkově upraveno 1 krát. |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
K1LL3R

|
Zaslal: 19.1.2010 11:35 Předmět: Přístupová práva? |
|
|
Napadají mě přístupová práva. Soubor s nastavením je v ~/.kde4/share/config/krusaderrc . Koukni jestli máš právo zápisu. Přápadně | kód: | | rm ~/.kde4/share/config/krusaderrc | (smaže nastavení krusaderu) a nastav si celý krusader znovu. |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
sousedik
|
Zaslal: 20.1.2010 1:58 Předmět: Krusader 2 - Klávesové zkratky fungují a ukládají se. |
|
|
Díky za snahu.
Přístupová práva byla v pořádku. Výmaz nepomohl. Po nahlédnutí se mi nezdálo, že by v něm byly uloženy klávesové zkratky. Hledal jsem dál a našel.
Tato nastavení ukládá do souboru/ů v adresáři: ~/.kde4/share/apps/krusader . I zde jsem měl přístupová práva v pořádku. Dokonce v těch souborech bylo ty provedené změny vidět. Jakoby změnili strukturu konfiguračního souboru.
Po výmazu adresáře lze nastavit a ukládá.
Ta domněnka o shodné verzi byla špatná. Předchozí verze byla krusader-1.90.0-r1. Nynější je krusader-2.0.0. Nejspíše to vzniklo při přechodu na novou verzi, když jsem zachoval nastavení. Já jsem použil do 4 vše z 3.5, dle návodu. |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
|